Mitä sinun tulee tietää ennen kuin otat PLENVU® valmistetta?


Noudata huolellisesti terveydenhuollon ammattilaisten antamia ohjeita ja lue myös pakkauksen sisällä oleva pakkausseloste

Käytätkö muita lääkkeitä?

Kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos parhaillaan käytät, olet äskettäin käyttänyt tai saatat käyttää muita lääkkeitä (mukaan lukien suun kautta otettavat ehkäisytabletit). Suun kautta otettavat lääkkeet voivat jäädä imeytymättä kunnolla, jos ne otetaan tunnin sisällä ennen PLENVU® annostelun aloittamista.

Ei kiinteitä ruokia, vain nesteitä

Kun aloitat PLENVU®-annosten ottamisen, et saa syödä mitään kiinteää ruokaa tyhjennyksen aikana, ennen toimenpidettä. On kuitenkin tärkeää juoda kirkkaita nesteitä ohjeiden mukaan ja nestehukan välttämiseksi koko tyhjennyksen ajan. Suunnittele hyvissä ajoin, että sinulla on tarpeeksi sopivia juomia kätevästi saatavilla, kun aloitat tyhjennyksen.

Pysy nesteytettynä

Kirkkaiden nesteiden juominen auttaa vähentämään nestehukkaa (kuivumista).

Juo runsaasti kirkkaita nesteitä, näin vältät kuivumisen riskin ja nestehukan, sekä parannat tyhjennystulosta. Sopivia kirkkaita nesteitä ovat:

  • Vesi, hiilihapotettu juoma, hedelmämehut (ei mustaherukka)
  • Kirkas hedelmämehu ilman hedelmälihaa
  • Kirkas keitto
  • Teetä ja / tai kahvia ilman maitoa
  • Yrttitee

Älä juo alkoholia, maitoa, mitään punaisen tai purppuran värisiä juomia tai muuta hedelmälihaa sisältävää juomaa.

Sinun on lopetettava juominen:

2 tuntia ennen kolonoskopiaa, jos toimenpide tehdään yleisanestesiassa

1 tunti ennen kolonoskopiaa ilman anestesiaa

Jos saat tuotteen käytöstä sivuvaikutuksia, keskustele lääkärin, sairaanhoitajan tai apteekkihenkilökunnan kanssa. Tämä sisältää mahdolliset haittavaikutukset, joita ei ole lueteltu pakkausselosteessa. Haittavaikutukset on ilmoitettava kansalliselle viranomaiselle. Haittavaikutuksia on raportoitava myös suoraan myyntiluvan haltijalle. Sähköposti: globalmedinfo@norgine.com
Ilmoittamalla haittavaikutuksista voit auttaa lisäämään tämän lääkkeen turvallisuutta.